BLOG

Life after 40: Τί δεν πρέπει να ξανακάνετε ποτέ!

Τα 40 σας θα πρέπει να είναι μια συναρπαστική περίοδος, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που απλά δεν μπορούμε να κάνουμε πια, όπως η αποφυγή της άσκησης, το να τρώμε σαν έφηβοι και να παραλείπουμε τις ιατρικές εξετάσεις. Το να σταματήσετε τις κακές συνήθειες τώρα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα 40 σας μια υπέροχη δεκαετία, γι’ αυτό διαβάστε τις  7 συμβουλές παρακάτω

 

1. Ξεχνάτε να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλο

Θα σας εκπλήσσει αν γνωρίζετε ότι ο εγκέφαλος είναι ένας μυς που χρειάζεται και μπορεί να ωφεληθεί πολύ από την εστιασμένη και συνεπή άσκηση; Είναι αλήθεια.! Για να το καταφέρετε αυτό, μάθετε κάτι που δεν έχετε μάθει πριν. Αυτό θα μπορούσε να είναι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, ενός νέου αθλήματος ή ακόμα και να ακολουθήσετε μια διαφορετική διαδρομή για τη δουλειά το πρωί. Το θέμα είναι ότι πρέπει να είναι νέο και άγνωστο.

 

2. Κακή στάση σώματος

Ο πόνος στην πλάτη, και συγκεκριμένα ο πόνος στη μέση, μπορεί να προκληθεί από κακή στάση του σώματος και αδύναμους κοιλιακούς μυς. Και αυτές είναι οι συγκεκριμένες περιοχές που πρέπει να ενισχυθούν για να ανακουφιστεί ο πόνος και να αποφευχθούν μελλοντικές εξάρσεις.Η διατήρηση της στάσης του σώματος δεν είναι κρίσιμη μόνο κατά την άσκηση, αλλά και στην καθημερινή ζωή. Η «κακή» στάση είναι μία από τις κύριες αιτίες χρόνιου πόνου στην πλάτη.Η διόρθωση της στάσης σας μπορεί να είναι πολύ περίεργη στην αρχή, επειδή είναι μια θέση που το σώμα μας δεν έχει συνηθίσει να κρατά. Αλλά η εξάσκηση με την πάροδο του χρόνου και το να κρατάτε την πλάτη σας σε υγιή στάση θα γίνει τελικά δεύτερη φύση.

 

3. Ξεκινάτε πολύ γρήγορα ένα πρόγραμμα προπόνησης

Είτε ασκείστε για χρόνια και θέλετε να αυξήσετε την ένταση, είτε είστε ολοκαίνουριοι σε αυτό, η ασφάλεια παραμένει στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων. Η αποφυγή τραυματισμών θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε να προχωράτε προς τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης.Ένα πεντάλεπτο ζέσταμα με δραστηριότητα χαμηλότερης έντασης είναι το μόνο που χρειάζεστε πριν βουτήξετε στην πραγματική προπόνηση.

 

4. Σταματήστε το κάπνισμα!

Με όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τον σημαντικό κίνδυνο για την υγεία, πάρα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να καπνίζουν. Αλλά να ξέρετε το εξής: το κάπνισμα δεν είναι μόνο επιζήμιο για τους πνεύμονές σας. Τα νεφρά και η ουροδόχος κύστη σας, το σύστημα φιλτραρίσματος του σώματός σας, επίσης επεξεργάζονται τις τοξίνες από τον καπνό του τσιγάρου. Δεν είναι φτιαγμένα για τέτοιο βάρος. Τα σκοτώνει. Κυριολεκτικά. Από τον κίνδυνο νεφρικής ανεπάρκειας έως πολλαπλούς τύπους ουρολογικών καρκίνων, το κάπνισμα είναι μια συνήθεια τρόπου ζωής που πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο.

 

5. Μη παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης

Γνωρίζατε ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν είναι κακό μόνο για την καρδιά σας; Έχει σοβαρές και μόνιμες επιπτώσεις και στα νεφρά σας. Αλλά αν ξεκινήσετε αρκετά νωρίς, πριν προκύψουν προβλήματα, η διατήρηση της αρτηριακής σας πίεσης σε φυσιολογικό ρυθμό και των νεφρών σας σε σωστή λειτουργία μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής.

 

6. Αύξηση βάρους

Η παχυσαρκία είναι ένας από τους υψηλότερους παράγοντες κινδύνου για μια σειρά από καρκίνους, συμπεριλαμβανομένης της ουροδόχου κύστης και των νεφρών. Αλλά μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι μελέτες έχουν δείξει ότι το να είσαι απλώς υπέρβαρος, όχι απαραίτητα κλινικά παχύσαρκος, αυξάνει επίσης τον κίνδυνο. Τα σπουδαία νέα; Σε αντίθεση με τους γενετικούς ή κληρονομικούς παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, η παχυσαρκία μπορεί να προληφθεί. Αφιερώστε τα 40 σας στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, για τη συνολική ΚΑΙ την ουρολογική σας υγεία.

 

7. Όχι άλλα ξενύχτια!

Ο ύπνος είναι απολύτως κρίσιμος καθώς μεγαλώνετε. Πολλές διαφορετικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ενήλικες που κοιμούνται τακτικά λιγότερο από 7 ώρες τη νύχτα είναι πιο πιθανό να πάθουν καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, διαβήτη και κατάθλιψη. Μπορεί να είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άνοια, καθώς το σύστημα καθαρίζει τον εγκέφαλο από τα απόβλητα κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου, η οποία μπορεί να συντομευτεί σε άτομα που μένουν ξύπνιοι πολύ αργά. Το σώμα θεραπεύεται και επανορθώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, εδραιώνοντας τις αναμνήσεις και βοηθώντας στη ρύθμιση της όρεξης και της διάθεσης. Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με λαχτάρα για υδατάνθρακες και αύξηση βάρους, καθώς και με διαταραχές της διάθεσης όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Εάν δεν έχετε την καλή συνήθεια να κοιμάστε καλά 7 έως 9 ώρες τις περισσότερες νύχτες, δοκιμάστε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο που κάνετε κάθε βράδυ (ζεστό μπάνιο, διάβασμα, διαλογισμός, ήρεμες συζητήσεις), φτιάχνοντας το δωμάτιό σας ώστε να είναι καθαρό, δροσερό και σκοτεινό όσο το δυνατόν.