Ρωτήστε μας για τις τρέχουσες προσφορές μας!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

22310 46874

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

BOTOX

1) Το «παγωμένο πρόσωπο» ανήκει στο παρελθόν – για την επιθυμητή φυσική εικόνα και έκφραση, ζητήστε λιγότερη δόση από το φάρμακο.

2) Ο γιατρός επιβάλλεται να ελέγξει προσεκτικά τη μυϊκή διαμόρφωση του προσώπου σας. Αν ο τύπος του μυϊκού σας τόνου είναι ορθοκινητικός (απόλυτος συγχρονισμός συναισθημάτων και μιμητικών εκφράσεων) είστε ιδανική υποψήφια για Botox, αφού το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει έως και 9 μήνες, και η αγωγή να είναι απαραίτητη μια φορά το χρόνο. Ο υπερκινητικός τύπος μυϊκής δομής (δεν υπάρχει συγχρονισμός μεταξύ μυϊκών συσπάσεων και έκφρασης συναισθημάτων), δεν διατηρεί το αποτέλεσμα πάνω από 6 μήνες, οπότε οι εφαρμογές πρέπει να γίνονται 2 ή 3 φορές το χρόνο. Τέλος, στον υπερτονικό τύπο (απουσιάζει εντελώς ο συγχρονισμός και ο έλεγχος), το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό: Οι ρυτίδες δεν εξαφανίζονται τελείως , η μυϊκή σύσπαση μπλοκάρεται μόνο για 1 ή 2 μήνες και χρειάζονται 4 με 5 εφαρμογές κάθε χρόνο. Ο στόχος είναι να μετατραπεί ο μυϊκός τόνος σε υπερκινητικό και τελικά σε κινητικό τύπο.

3) Το botox γενικά δεν αντενδείκνυται για κανέναν. Υπάρχουν όμως ορισμένες εξαιρέσεις. Βρείτε αν ανήκετε σε αυτές απαντώντας στις ακόλουθες ερωτήσεις:

α] Έχετε δυναμικές ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπο και θέλετε να απαλλαγείτε
Ναι ή Όχι

Β] Δεν είστε έγκυος
Ναι ή Όχι

Γ] Δεν θηλάζετε
Ναι ή Όχι

Αν απαντήσετε όχι έστω και σε μία ερώτηση, καλύτερα να το αποφύγετε προς το παρόν. Το botox δεν προσφέρει τίποτα στις στατικές ρυτίδες. Πρόκειται γι’ αυτές που δεν σχετίζονται με τους μυς, αλλά είναι αποτέλεσμα της γήρανσης, της απώλειας κολλαγόνου και ελαστίνης και της υποχώρησης της δερματικής συγκρότησης και ελαστικότητας. Σε αυτές τις ρυτίδες, πολύ καλά αποτελέσματ έχει το fractional laser για λείανση και ανανέωση του δέρματος ή το fractional χημικό peeling, σε συνδυασμό με fillers. Όσο για την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, το FDA αναγνώρισε και κατέταξε το botox στην κατηγορία C, το οποίο σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει μελέτες σε ανθρώπους, ενώ σε πειραματόζωα υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά το έμβρυο, χωρίς όμως να έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα.

4) Υπάρχουν φθηνές ενέσεις botox, όμως είναι κινεζικής προέλευσης, μη αναγνωρισμένες, ληγμένες, κλεμμένες ή πολύ αραιωμένες.

5) Ο γιατρός σας πρέπει να είναι δερματολόγος ή πλαστικός χειρουργός.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σας περιμένει ένας μοναδικός κόσμος προνομιών και προσφορών!

Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας!