Αφαίρεση λιπώδους ιστού, περιττού λίπους, αντιμετώπιση τοπικού πάχους χωρίς χειρουργική επέμβαση.
H κρυολιπόλυση είναι η επόμενη γενιά των μεθόδων λιπόλυσης που μειώνει την ανάγκη να καταφύγουμε σε εκτεταμένη λιποαναρρόφηση ή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης λιπώδους ιστού.
Ενώ η παραδοσιακή λιποαναρρόφηση συνεχίζει να είναι μία δημοφιλής επιλογή για να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος του σώματος, υπάρχει τώρα μια νέα συναρπαστική επιλογή: την υπερθέρμανση και στη συνέχεια το πάγωμα των λιποκυττάρων μέχρι να αποσυντεθούν, με μια διαδικασία που είναι γνωστή ως Cryoliposculpting (Κρυολιπόλυση).
Τα κύτταρα στο σώμα μας αντιδρούν στη ζέστη ή στο κρύο σε διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας. Στα Vitaplus Λαμίας χρησιμοποιούμε μία εξελιγμένη κεφαλή που δημιουργεί υποπίεση, περικλείοντας σε ένα κώδωνα την περιοχή του τοπικού λίπους και στη συνέχεια, εκτελεί μια διαδοχική διαδικασία έντονης θέρμανσης με RF (60 ºC) και έντονης ψύξης(-10 ºC) που είναι σε θέση να επιδράσουν μόνο στα κύτταρα του λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή.
Screen Shot 2015-09-02 at 1.58.33 AM
 Ειδικά για τις περιοχές με επίμονο τοπικό πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ούτε με την πιο εντατική σωματική άσκηση, μόνο η κρυολιπόλυση μπορεί προσφέρει τόσο ευεργετικά αποτελέσματα στην εξάλειψη των λιποκυττάρων.Το σώμα αντιδρά με μια φλεγμονώδη αντίδραση η οποία προκαλεί την φυσική αποσύνθεση και φαγοκυττάρωση των κατεστραμμένων λιποκυττάρων.
Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης δεν απαιτεί αναισθησία ή χρόνο αποκατάστασης. Η συνεδρία κρυολιπόλυσης ξεκινά με την εφαρμογή μίας κεφαλής η οποία σταδιακά με υποπίεση, περικλείει την υπο θεραπεία περιοχή και αρχίζει σταδιακά η ψύξη. Μπορεί να υπάρχει αρχικά λίγο άβολη αίσθηση λόγω της επαφής με το κρύο καθώς η διαδικασία ξεκινάει, αλλά αυτή η αίσθηση σταδιακά υποχωρεί μετά από τα πρώτα 2-3 λεπτά περίπου. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας κρυολιπόλυσης μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες (συμπεριλαμβανομένης της εργασίας και της άσκησης στο γυμναστήριο).
Η κρυολιπόλυση  έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την ασφαλή μείωση του λιπώδους ιστού κοντά σε μυς, νεύρα και οστά.
Η ψύξη της κρυολιπόλυσης διεισδύει περισσότερο στις περιοχές με εντονώτερο πρόβλημα λιποδυστροφίας και κακό μεταβολισμό- κατακρατήσεις, ενώ δρά ηπιότερα σε περιοχές με πιο λεπτό στρώμα λίπους, οδηγώντας σε φυσική γλυπτική του σώματος.
Ο καλύτερος υποψήφιος για κρυολιπόλυση είναι εκείνος που παρουσιάζει περιοχές με τοπικό πρόβλημα λίπους που θα ήθελε να εξαλείψει.